Maja Šoštarić / životopis

Maja Šoštarić (djevojački Čuljat) rođena je u Zagrebu 1980. godine. Osnovnu školu “Gustav Krklec” završila je u Zagrebu 1994. godine, a 1998. godine Upravnu i birotehničku školu u Zagrebu smjer administrativna tajnica. Diplomirala je informatologiju (smjer: opća informatologija) i slavistiku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu 2004. godine obranom diplomskog rada na temu Mogućnost transkripcije na današnji standardni pravopis prvog toma Della Bellinog talijansko-latinskog-hrvatskog rječnika iz 1785. godine.
Od studenog 2005. godine zaposlena je na Institutu za filozofiju u Zagrebu, na radnom mjestu voditeljice informatičkog odjeljka. 2009. godine položila je u Hrvatskom državnom arhivu u Zagrebu ispit za stručnu osposobljenost djelatnika u pismohranama za zaštitu i obradu arhivskoga i registraturnoga gradiva.
Udana je i majka troje djece. U slobodno vrijeme voli pogledati dobar film, pročitati dobru knjigu, voli šetati, vožnju biciklom, rolanje, plivanje, prirodu, igranje sa svojom djecom, a najviše od svega voli provesti svoje slobodno vrijeme sa svojom obitelji.